F1: Leálltak a fejlesztések Räikkönenéknél 2 Hónapok óta téma az F1-es sajtóban, hogy anyagi gondokkal küszködik a Lotus. Igaz ugyan, hogy feltűnt egy új befektető a csapat környékén, de a kínzó problémákra ez nem jelent azonnali megoldást, sőt egyre nagyobb a baj. A Motorsport-Total úgy tudja, hogy noha a Lotus a Red Bullhoz és Ferrarihoz is csábított Kimi Räikkönennel a vb-címért küzd, közben 120 millió eurós (35 milliárd forint) adósságot görget maga előtt.

Ennek következtében a csapatnál állítólag teljesen leálltak a fejlesztések, a 2013-as autóra egyszerűen nincs több pénz. “Nincs túl sok újdonságunk a szezon hátralévő részére” – ismerte el a Lotus főmérnöke, Alan Permane az Auto, Motor und Sportnak. “Amit terveztünk, azzal már elkészültünk, és a megfelelő versenyeken használni is fogjuk, amink van.”

Közben Räikkönen is vár a fizetésére, aminek annyira nem örül a finn. “Ez történt tavaly is, most megint, szóval nem ideális a helyzet” – fogalmazott a 33 éves pilóta. Sajtóhírek szerint az Infinity Racinggel kötött üzlet, amelynek nyomán az enstone-i csapat 65 százaléka kerül a befektető kezébe, még egyáltalán nem zárult le, ezért kénytelen a csapat és Räikkönen is várni a pénzre.

“Lehet, hogy lesz még egy kis csúszás, de mindenre lesz megoldás napokon belül. Ez része a tárgyalásoknak, amint ezek véget érnek, megadjuk Kiminek a szükséges válaszokat” – ígérte a csapatfőnök Eric Boullier. “Nem vagyunk messze az üzlet megkötésétől, csak egy kis türelmet kérünk még.”