F1: Gyorsabbak lesznek a 2014-es autók 2 Az új V6-os turbómotorok érkezése miatt hónapok óta kárognak a vezető F1-esek, azt állítva, hogy a jövő évi autók másodpercekkel lassabbak lesznek az ideieknél. Remi Taffin, a Renault Sport versenyfőnöke szerint azonban nem lesz nagy visszaesés.

“Nem hiszem, hogy túl sokat veszítenénk köridőben” – mondta Taffin. “A Forma-1 az Forma-1, mindannyian azt akarjuk, hogy itt szerepeljenek a leggyorsabb autók. És nyugodtan mondhatom, hogy jövőre is gyorsak lesznek.”

“Úgy számolok, hogy az új autók egy-két másodperccel lesznek lassabbak az ideieknél a szezon elején, de a szezon közepétől már gyorsabbak lehetnek. Ez mindig így megy: amikor a V10-esekről V8-asokra váltottunk, vagy amikor 2009-ben jöttek a nagy aerodinamikai változtatások.”

Taffin szerint attól sem kell félni, hogy jövőre halk lesz az F1. “Hallott már valaki közelről GP3-as autót? Kötve hiszem, hogy bárki kibírna egy versenyt a bokszutcában füldugó nélkül. Igen, máshogy szólnak majd az F1-es motorok jövőre, de így is nagyon hangosak lesznek.”