F1: Webber maradhatott volna, Alonso maradni fog 2

Bár mostanra Kimi Räikkönen, Fernando Alonso és Daniel Riccardo neve uralja a Red Bull-os híreket, a kezdőpont az, hogy Mark Webber 2013 végén elhagyja a csapatot és a Forma-1-et, hogy a Porsche Le Mans-projektjében versenyezzen tovább.
Az F1-ben 2002-ben a Minardinál bemutatkozott ausztrál menedzsere, az egykori Benetton- és Renault-főnök Flavio Briatore úgy véli, a 36 éves veterán nem döntött jól, árulta el a Gezzetta dello Sportnak. Az olasz szerint még maradhatott volna.
“Már a tavalyi idény végén is ki volt égve. Rendben, az ő döntése, de szerintem rossz döntés, mert még mindig gyors, ahogy múlt vasárnap is bizonyította. Még most is képes a harmadik-negyedik-ötödik helyekre, képes pontokat elvenni a riválisoktól” – utalt Briatore a Magyar Nagydíjra, amelyen a 10. helyről a negyedikig küzdötte fel magát Webber.
Az egykori csapatfőnök, Michael Schumacher befuttatója, Fernando alonso felfedezője úgy látja, hogy már csak azért is kár Webber távozása, mert nincs komolyan vehető utánpótlás, erős ifjoncok.
“Nem látok izgalmas fiatalokat, nincs új Hamilton, új Alonso, új Vettel, új Räikkönen. Ha Mark úgy döntött volna, marad még egy évet, övé lett volna az ülés.”
Briatore másik klienséről, a Red Bull-lal hírbe hozott Alonsóról is beszélt. Szerinte nonszensz, hogy volt pilótája elhagyja a Ferrarit.
“Fernandónak szerződése van, a szerződéseket pedig tiszteletben kell tartani. Nincs kísértés. Teljesen érthető, hogy egy autóversenyző ütőképes autóra vágyik, a csapatnak pedig azon kell dolgoznia, hogy ezt megadja neki. Ennyi a történet. Alonso egy szóval sem mondta, hogy le akar lépni. A Ferrari és Alonso továbbra is nyerő párosítás, egyszerűen csak olyan autóra van szüksége, amivel az első két sorból tud rajtolni.”