A Mercedes AMG az első három év középszerű szereplése után 2013-ban magára találni látszik, végre jönnek az eredmények. Lewis Hamilton és Nico Rosberg a tíz eddigi futam alatt hét pole-t (4:3) gyűjtött, és az időmérős tempót háromszor sikerült futamgyőzelemre is váltani, legutóbb, a Magyar Nagydíjon Hamilton aratott meglepetésgyőzelmet.
A csapatfőnök, Ross Brawn úgy véli, most már tényleg lendületbe jött a Mercedes:
“A csapatnál jelenleg nagyszerű a hangulat, és azt is tudom, milyen műszaki újítások jönnek még. Idén elég eredményesek voltunk a technikai fejlesztések terén, általában működtek az újításaink. Van pár dolog a következő néhány versenyre is, amelyek még további lendületet adhatnak a második félidőre” – idézte az Autosport.
“Úgy gondolom, hogy az idényünk első felét két részre lehet elkülöníteni, az első és a második öt futamra, és nagyon elégedett is vagyok a második öttel. Lendületbe jöttünk, megerősödtünk. Az elmúlt öt futamból hármat megnyertünk, a pole-okat immár győzelmekre is fordítottuk.”
“Persze messze vagyunk még a tökéletességtől, sok dolgunk van még, de nagy lendülettel vágunk neki az idény második felének.”