Michael Schumacher 2012 végén végleg elhagyta a Forma-1-et, miután 2010-től három éven keresztül elég középszerű eredményekkel versenyzett a Mercedes gyári csapatánál.
A Mercedes AMG 2013-ban, immár Lewis Hamitonnal Nico Rosberg mellett, egészen megtáltosodott, hét pole-t és három győzelmet gyűjtöttek az első 10 futamon. Ez a formajavulás még Schumit is meglepte:
“Tekintve, hogy hol voltunk a tavalyi év végén, nagy meglepetés, hol tart most a csapat. Örülök neki, de erre még én sem számítottam!” – mondta a hétszeres világbajnok, aki hangsúlyozta, hogy őszintén örül a sikereknek, és nem bánja, hogy ő már nincs ott.
“Ne feledjük, hogy a Forma-1 nem csak 20 futamból áll. A három idény annyi energiámat felemésztette, hogy semmiképp sem tudtam volna a magamtól elvárt szinten folytatni. Pár futamgyőzelem sem lett volna elég, az én célom a világbajnoki cím volt.”
Schumi azért sem bánja a jó eredményeket, mert a győzelmek utólag bizonyítják, hogy nem vele volt a baj: “Az emberek mostanra tlán jobban látják, hogy valójában milyen jó is Rosberg.”