F1: A küszködésből profitál a McLaren 2
A McLaren hibázott: míg a többiek csak az előző évi autót csiszolgatták 2013-ra, Wokingban teljesen új járgányt terveztek a mostani Forma-1-es szabályrendszer utolsó évére, az MP4-28-as pedig versenyképtelen darab lett.
A győzelem, dobogó csak rendkívüli esetben elképzelhető számukra, az idény első felében még a pontok is inkább csak cseperegtek. A McLaren a konstruktőri versenyben mostanra 220 pontos hátrányban van az éllovas Red Bullhoz képest, csak a 6. helyen állnak, még a Force India is megelőzi őket.
A csapatnál negyedik évét töltő Jenson Button ugyan nem élvezi, hogy csak ennyit tudnak, de azt mondja, a hullámvölgyből egyértelműen meredeken vezet majd felfelé az út jövőre.
“Amikor gondok vannak, akkor a legapróbb részletet is megnézzük, így a végén nagyot lehet nyerni. Ha idén nyertünk volna pár futamot, akkor talán a jövő évben is nyertünk volna párat, meg a rákövetkezőben is… Viszont így, a pocsék idény miatt kénytelenek vagyunk minden apró részletet megvizsgálni, mindenen javítani, ez pedig sokkal erősebbé tesz majd minket jövőre” – magyarázta. 
“Sikerült már ez korábban is, 2009-ben. Azt hiszem, a jövő szempontjából hasznos a mostani küszködés. Menet közben persze fájdalmas, de hosszú távon hasznos lesz.”
Button cáfolta, hogy a küszködésük azért húzódik el ennyire, mert túl bonyolult megoldásokkal próbáltak javítani a helyzeten:
“A fejlesztések többsége szimplán aerodinamikai, leszorítóerő-növelő. Nincs igazán semmi nagyon bonyolult, olyasmi, amit nem látnánk át, és ez így jó. Egyetértek azzal, hogy a bonyolult megoldások bevetése hiba lenne, főleg, hogy annyira különbözőek a pályák és nagyon kevés idő jut a tesztelésre a versenyhétvégéken. De mi tényleg csak a leszorítóerő növelésén dolgozunk.”