Pat Symonds a Williams kedvéért elhagyja ugyan a Marussiát, de úgy tűnik, hogy a csapat egyik pilótájától sem válik meg az idény végén. A Marussiának mindenképp fizetős pilótákra van szüksége, Max Chilton és Jules Bianchi pedig megbízható teljesítményt nyújtottak a csapatfőnök John Booth szerint.

“Mindkettejüket szeretném megtartani 2014-re” – mondta Booth a Sky Sportsnak. “Jelenleg minden szerződéseken, opciókon, bizonyos lejáró opciókon és ilyesmiken múlik. Ahhoz képest, hogy rizikóztunk és két újoncot dobtunk a mélyvízbe, elképesztően kevés hibát követtek el. Két újonccal könnyen káoszba fordulhatott volna az idényünk, de egy kezemen meg tudom számolni, hányszor hibáztak.”

A brit Chiltont édesapja támogatja komoly pénzekkel, míg Bianchi a Ferrari pilótaakadémiájának krémjéhez tartozik. Mivel a Marussiának jövőre a Ferrari szállít motort, sokan biztosra veszik a francia maradását, ám Booth szerint a két ügynek nincs köze egymáshoz. “Ezek egymástól teljesen különböző dolgok. A motorszerződésnek semmilyen hatása nincs jules jövőjére.”