Csak jövőre debütál a versenynaptárban az F1-es Orosz Nagydíj, ám a versenynek otthont adó Szocsiban már most nagyon jól áll az építkezés. A garázsok és a kiegészítő létesítmények már állnak, mostantól a szükséges infrastruktúra kiépítésére koncentrálnak elsősorban.

“Ütemterv szerint haladunk, nem járunk előtte, de lemaradva sem vagyunk” – fogalmazott a projekt egyik vezetője. “A garázsok és egyéb épületek mellett már az aszfaltot is leterítettük, ahol lehetett, ez a kör kétharmadát jelenti. A belsőépítészeti és az infrastruktúrát érintő munkálatok folyamatosak.”

Bizonyos bürokratikus problémák ugyan még a verseny útjába állhatnak, de jövő októberig még van 14 hónap, addig mindenre lehet megoldás. “A versenynaptár véglegesítése szeptember végére várható” – reagált diplomatikusan az FIA egyik szóvivője a futammal kapcsolatos aggályokra.

A problémát az orosz szövetség és a promóter Omega Center közötti vita jelenti: a szövetség addig nem hajlandó beadni az FIA-hez a rendezéshez szükséges hivatalos kérelmet, amíg az Omega nem vállalja, hogy állja a futam lebonyolításához szükséges 7-800 ember kiképzésének költségét. A beadási határidő éppen július 31-én, szerdán jár le, bár az FIA-szóvivő szerint ennek elmaradása nem feltétlenül veszélyezteti a versenyrendezést.