A Mercedes és Lewis Hamilton nem kis meglepetést okozott azzal, hogy a Hungaroringen az általuk teszteletlen gumikkal, a rekkenő hőségben is előbb megszerezték a pole-t, majd viszonylag simán a versenyt is megnyerték.
A Magyar Nagydíjon elért siker után Hamilton 48 pontra közelítette meg az éllovas Sebastian Vettelt, a csapat pedig ellépett a konstruktőri küzdelemben a Ferraritól. A csapatfőnök, Ross Brawn nem zárja ki a bajnoki esélyeket.
“Egyelőre nem túl erős a helyzetünk, de úgy gondolom, hogy még nyitott a bajnokság, mi pedig semmiképp sem aduk fel. Ez egy nagyon jó hétvége volt a csapat számára, az elejétől egészen a végéig. Jól dolgoztunk pénteken, aztán szombaton még sikerült tovább javulnunk. Ha ugyanígy folytatjuk, akkor miért is ne nyerhetnénk még további futamokat? Ha nem tudjuk ezt megismételni, akkor persze nem fogunk.”
“Azonban nagyon fontos, hogy mindkét autóval célba érjünk. Az nem sikerült ezúttal, pedig minkét autónak ott kell lennie az élmezőnyben” – utalt Nico Rosberg tüzes kiesésére. 
Brawn szerint az első mercedeses győzelem Hamiltont is megerősítheti majd:
“Remélem, hogy ez egy újabb lépés számára. Fontos volt ez a lépés, az első győzelem megszerzése, semmi akadálya, hogy újabbak jöjjenek. Lewis hitt bennünk tavaly év végén, miközben az emberek azt találgatták, hogy jól döntött-e. Remélem, hogy most már kezdjük megmutatni, hogy megérdemeltük a megelőlegezett bizalmát. Még az elején járunk, de mindenképp biztató.”
Maga Hamilton is hasonló rételemben beszélt, ahhoz képest, hogy a Német Nagydíj után azt mondta, nem hogy a bajnoki címre, de idén futamgyőzelemre sincs már esélye, most újra bizakodik.
“Ez a futam megmutatta, hogy bármi lehetséges, de korai lenne még a bajnoki küzdelemről beszélni. De tudom, hogy a csapatnál nagyon keményen dolgoznak a srácok, hogy felzárkózzunk, remélem, hogy ez csak az első lépés volt. Persze jön még sok kemény futam, csak remélhetem, hogy nem csak most az egyszer működtek a gumik! Bár ha a Hungaroringen, ilyen hőségben is bírták a gumijaink, akkor valószínűleg mindenütt máshol is bírni fogják.”