Az év elején derült ki, hogy a McLaren addigi technikai igazgatója, Paddy Lowe elhagyja a wokingi csapatot és a Mercedes AMG-nél folytatja a munkát. Eredetileg csak 2014-ben kezdett volna, de a McLaren végül hamarabb elengedte, így már idén nyáron munkába állt Brackley-ben.
Már az átigazolás bejelentésekor sokan készpénznek vették, hogy az ír szakember lesz a Mercedes következő csapatfőnöke, Ross Brawnnak pedig búcsút intenek, de a csapatnál ezt egészen mostanáig nem voltak hajlandók elismerni.
Brawn pénteken a Hungaroringen megtette ezt, elmondta, hogy előbb utóbb átadja a csapatfőnöki posztot.
“A terv a jövőre vonatkozott, az volt az elképzelés, hogy idővel más szerepem lesz a csapatnál, Paddy pedig nagyobb hatáskört kap. Azonban a vártnál korábban megérkezett, azért újra kell gondolnunk az eredeti tervet” – mondta.
“Paddy egyelőre ott segít, ahol kell, én vagyok a főnök, ő pedig nekem dolgozik, de valamikor ez meg fog változni. Azt nem tudom, hogy mikor, én magam is nagyon várom az új idényt, 2014 nagyon izgalmas lesz a vadonatúj technológiák miatt. A Mercedes erős lehet majd, élvezetes lesz!”
További kérdésre Brawn végül elárulta, hogy Lowe előléptetése akár már a 2014-es idényre megtörténhet, hozzátette azonban, hogy ő maga sem hagyja el teljesen a csapatot.
“A következő hat hónapban vagy egy kicsit tovább még együtt dolgozunk Paddyvel, hogy a váltás aztán sima legyen. Azt nem tudom, hogy hosszabb távon nekem milyen szerepem lesz, több lehetőség is van. Szeretem a csapatot, szeretem a dolgozókat.”