Forma-1-es árak a büfékben

Forma-1-es árak a büfékben


Az állami szerepvállalásnak köszönhetően tavalyhoz hasonlóan 2013-ban is az ország bármely pontjáról el lehet jutni a Magyar Nagydíjra 9990 forintért, a duplájáért pedig már ülőhelyen is élvezhető az F1-esek versenye. Ám ha a rajongó megéhezett, megszomjazott, jobb, ha tele a bukszája, az árak a lelátók mögött nem akciósak.

Szétnéztük a forgatagban.  

Fél liter cukros üdítő ára 600 forint, aminél nem csak a pénz, de az egészség szempontjából is jobb választás ugyanennyi ásványvíz 400 forintért. Egy korsó (azaz fél literes műanyag pohár) sör 700 forint, egy kávé tejjel 600 forint.

Minden eladó, beöltözhet az egész család

Minden eladó, beöltözhet az egész család


Megéhezett? Rántotthúsos zsemle 2000 forint, egy gyrostál 4200. Egy adag sült kolbász 3000, egy szelet kenyér 250 forint, csakúgy mint egy adag mustár vagy egy darab uborka. A hun-dog-nak nevezett – egyébként gusztusos –  sültkolbászos kifli 3000 forintba kerül. Ha édességre vágyunk, az is akad, egy-egy jégkrém 600-700 forint, a kürtős kalács 1600-ba kerül.

Egy négytagú család egy könnyed ebéddel simán elkölthet 15 000 forintot.

Nem bánnak kesztyűs kézzel a turistákkal sem, míg a csapatok hivatalos ruháit, kiegészítőit forgalmazó helyeken a valósághoz közeli 300 forintos árfolyamon váltották be az eurót, az ételt-italt áruló magyar kereskedőknél nem volt ritka a 250 forint/1 euró váltás sem.

A csapatok garázsai felett kialakított paddock clubba 1,5 millió forint egy hétvégi jegy, csak vasárnapra 1,2 millió

A csapatok garázsai felett kialakított paddock clubba 1,5 millió forint egy hétvégi jegy, csak vasárnapra 1,2 millió


A hivatalos csapatruhák, játékok stb. egyébként pont annyiba kerülnek, mintha az interneten vásárolnánk meg őket webshopban. Rajongónak elfogadható, halandónak borzasztó drága. Egy räikkönenes, vetteles, alonsós stb. sapka 7-10 ezer, póló 13-15 ezer forint, esőkabát akár 45 000 forintba kerül. Van táska 27 ezerért és mivel a szurkolást nem lehet elég korán kezdeni, akad lotusos, ferraris stb. rugdalózó a babáknak is, 10 500-ért.   

Mindez persze csak aprópénz egy olyan látogatónak, aki mondjuk a Formula 1 Paddock Clubba váltott belépőt. A supergold tribünre szóló jegy mellé a csapatok bokszai felett kialakított luxusbárban kortyolhatja “dobogósok által is locsolt” pezsgőt, ehet-ihat potom 1,5 millió forintért (5017 euró).

Kattintson bármelyik képre, nézze meg galériánkat a Hungaroringről!