Kedden derült ki, hogy 2014-ben, 11 év kihagyás után visszatér a Forma-1-be az Osztrák Nagydíj. A versenyt a régi helyen, de az azóta a Red Bull által az alapoktól újjáépített pályán, a Red Bull Ringen tartják majd. 
A Red Bull tulajdonosa, Dietrich Mateschitz a hír kapcsán az Autosportnak elmondta, hogy a pálya tavalyelőtti elkészülte óta folyamatosan téma volt az F1 visszacsalogatása, tavaly tél óta pedig már komolyan lobbiztak a száguldó cirkusz visszatéréséért, azonban Bernie Ecclestone meggyőzéséhez nem kellett semmilyen különleges igénynek megfelelniük. 
 
A hétéves szerződésért cserébe az F1 ura nem várt mást, mint a költségek rendezését:
“Nem, de amúgy is csak arra építhetünk, hogy a múltban mennyire szerette az F1-es világ az osztrák versenyt, és hogy milyen elbűvölő volt és más volt, mint a többi. A jegybevételek valószínűleg fedezik majd a futam lebonyolítását, de a rendezési díjat nem. Az a saját költségem lesz. Persze nyilván az is segített egy kicsit, hogy az elmúlt három évben sorozatban nyerte a bajnoki címeket a Red Bull” – mondta az osztrák milliárdos.
A megegyezés ellenére van még tennivaló, Mateschitz dolgozik azon, hogy a helyi hatóságok a jelenleg engedélyezett 40-ről 60 ezerre emeljék a nézők számát. A helyszíni látogatók miatt a pályát is fejleszteni kell még.
“A célegyenesnél lévő fő, és a nyugati lelátót is bővíteni fogjuk, tetőt is kapnak. Hogy a paddockot is kibővítjük-e, az még nem világos.”