Az anyagi nehézségekkel küzdő Sauber nem fizette ki időben Nico Hülkenberg bérét, ezzel szerződést szegett. Korábban arról volt szó, hogy a német ennek ellenére végigcsinálja az évet a csapattal, most mégis úgy néz ki, hogy a Magyar Nagydíjon ül autóba utoljára.

Utódját gyorsan megtalálhatja a csapat, a tartalékos Robin Frijns a legnagyobb esélyes a beugrásra. A 21 éves hollandnak jelenleg nincs csapata, mert a GP2-es Hilmertől annak ellenére mennie kellett, hogy megnyerte a Spanyol Nagydíjat. “Így megy ez. Ha nincs pénz, nincs autó” – kesergett Frijns a Twitteren. “A bajnoki címek manapság nem feltétlenül elegendőek.” A holland nyerte tavaly a Formula Renault 3.5 sorozatot.

Valószínű, hogy Hülkenberg a tévéből nézi végig a 2013-as szezon folytatását, egyelőre nem tudni, hol kaphat új állást. John Surtees, 1964 világbajnoka szerint mindenesetre a németnek már rég a McLarennél kellene lennie.

“Nem azt mondom, hogy Perez nem tehetséges” – fejtegette Surtees. “De túl korán került olyan környezetbe, amilyen a McLarennél van. Én Hülkenberget vittem volna oda – már eltöltötte a szükséges időt az F1-ben, jó párost alkottak volna Jensonnel.”