Nem túl biztató a Magyar Nagydíj a Mercedes AMG számára, hiszen míg a többi csapat a múlt heti silverstone-i teszten kipróbálhatta a Pirelli új, a 2012-es konstrukcióra, de az idei keverékekkel készített abroncsait, ők büntetésből kimaradtak.
A csapat hagyományosan a gumikopással küszködik, így a testközelből ismeretlen abroncsok, amelyek ráadásul lágyak is a hétvégén – lágy/közepes -, valamint az előrejelzett hőség mind ellenük szól.
A még mclarenesként összesen háromszor, legutóbb tavaly is győzni tudó Lewis Hamilton így beszél a versenyhétvége előtt:
“Mindig is szerettem a Hungaroringet, és korábban már háromszor is volt szerencsém nyerni rajta. Imádom a pálya vonalvezetését, Budapest pedig egy nagyon menő város, egész hétvégén nagyszerű a hangulat.”
“Számunkra nagyon fontos lesz, hogy pénteken jól kezdjünk, amikor először próbálhatjuk ki az új gumikat. Németország után voltam egy kicsit a gyárban, mindenki keményen dolgozik, hogy kiküszöböljük az ott tapasztalt problémákat. Jó lenne, ha egy erős hétvégével jutalmazhatnánk a munkát, én biztosan mindent megteszek majd ezért.”
Az idén már két győzelmet arató Nico Rosberg összefoglalta a hungaroringi toposzokat: 
“Mindig élvezem a hungaroringi versenyzést, a versenyzők számára jó kihívás a pálya nyomvonala.  A sok kanyarral olyan, mint Monaco, csak ez egy állandó pálya. Az időmérő nagyon fontos, de tudjuk, hogy abban jók vagyunk, viszont vasárnapi is hoznunk kellene ugyanazt a szintet. Az előrejelzés szerint hőség lesz, és kemény terhelést kapnak majd a gumik. Testileg is megterhelő lesz a futam, hiszen igazi egyenesek híján nincs idő a lazításra.”
A csapatfőnök, Ross Brawn nem titkolta, hogy a gumik miatt egyelőre bizonytalan a hungaroringi teljesítményük:
“A csapat jelenleg második a konstruktőri versenyben, két győzelmünk is van. Azonban komoly kihívásokkal is szembesültünk idén, voltak nagyon nehéz futamaink. Mindannyian keményen dolgozunk, hogy kiismerjük a gumiérzékenységünket, főleg, hogy igen meleg vár ránk Budapesten. Pénteken próbálhatjuk ki először az új gumikat az autón, rövid idő alatt kell nagyon sokat megtudnunk. Szeretnénk jól lezárni az idény első felét, de egyértelműen nagy kihívás lesz ez.”