Ősszel tart elnökválasztást a Nemzetközi Automobil Szövetség, és egyáltalán nem biztos, hogy Jean Todt megtarthatja pozícióját. A Ferrari egykori csapatfőnöke 2009-ben váltotta Max Mosleyt a szervezet élén, és sokáig úgy tűnt, hogy kihívó nélkül várhatja az elnökválasztást.

Most már azonban lehetséges ellenfélként emlegetik David Wardot, akit sok, a Todt-elnökséggel elégedetlen F1-es szereplő buzdít arra, hogy induljon a választáson. Ward, aki jelenleg is az FIA egyik alszervezetét igazgatja, Mosley jobbkeze volt az előző elnök uralma előtt, általában azok szimpatizálnak vele, akik nem jönnek ki Todttal.

A Times szerint ugyan Todt a Ferrari csapatfőnöke volt, mégsem igazán kedvelt figura az F1-ben, ráadásul szinte háborúban áll a kereskedelmi jogok tulajdonosával, Bernie Ecclestone-nal. Ward egyelőre nem tudja, hogy jelölteti-e magát Todt ellen.

“Nem állt szándékomban, nem akartam ezt, de el fogok gondolkozni az induláson, hogy legyen egy kis vita” – mondta Ward. “Mert vita csak akkor lehet, ha van alternatíva, választási lehetőség híján erre nincs esély.” Wardnak legalább 26 nemzeti szövetség támogatását kell megszereznie az elnökválasztáson való induláshoz.