Még csak kedd van, de a Hungaroring már most olyan, mint egy átlagos “Tesz-Vesz város lakói” kiadvány. Kamionok próbálnak veszettül sípolva lehetetlen helyekre beállni, kisebb-nagyobb targoncák, emelőkosaras izék, jobbkormányos golfkocsik száguldoznak össze-vissza, – napszemüveges, ráérős tündérek is bóklásznak már a betonon – hogy minden időben és hibátlanul elkészüljön a cirkusz hétvégi előadására. 
A legtöbb csapatépület már szinte teljes pompájában virított a gyilkos napsütésben, de van itt még tennivaló. Az alábbi képek talán elárulnak valamit a hangulatból:

Aki nem figyel a folyamatos sípolásra, könnyen megjárhatja. A sofőröknek elég a manőverezésre koncentrálni, az úton parádézókat már reménytelen szemmel tartani.

A bokszokban még nincs minden kész, folyamatosan érkeznek a felszerelések, varázslatos, és méregdrága kütyük

A Pirelli is szép, fekete kockaházzal készült a hétvégére, iszonyatos teljesítményű klímával.

Hopp! A McLarennél baj van, az egyik üveg elrepedt. A sisakos úriember már azon mesterkedik, hogy a törött ablakot lefeszegesse a kristálypalotáról.

Ejj, egy alulábos a betonon. HACCP-ügyileg aggályos, hacsak nem kutyakaját akarnak benne főzni. Bár akkor meg a Négy mancs gyújtja rá a Hungaroringet a szakácsra.

Nem hazaviszi, hanem éppen installálja a jóember a gigászi Merci logót.

Irgalmatlan meleg van, aki csak teheti, árnyékba parkol. Az alagút tele van parkoló kocsikkal, de itt a készülődő építmények sarkában is találni hűvösebb pontokat

Ezek a kamionok nem futnak sokat évente. Meg is látszik rajtuk, igaz, öreg járgányt nem nagyon találni itt.

Csinos ingatlan. Igaz, sokáig nem marad itt, a hétvége után újra szétszedik és ismét útra kel.

A Mercedes AMG Petronasnál az ablakmosást sem egyszerű létráról intézik. Ha már úgyis itt van ez az ipari cucc, bolondok lennének mással vacakolni.

Igazi családi modell. Ugyan a belvárosban akadnának vele bajok, és a lakótelep parkolójában is nehezen találnék neki helyet, ellenben az összes ivadék összes cucca beleférne. Szeretném. Még akár ebben a színben is.

Gondolkodjunk Béláim! Nehogy túltoljuk!

Gondolkodjunk, Béláim! 

A piros épület házmestere biztos komolyan aggódott ennél a jelenetnél. Nézni is rossz volt, de nem romlott, tört el semmi.

Még mindig a Renault-s gépész küzd a kormánnyal. Előbb utóbb azért csak beteszi oda azt a pótot.

Csinos szerkezet, és annyira nem is meglepő, hogy Red Bull színekben pompázik. Nekik mintha zsigerből jönne a jópofa hülyeség.

Egy picike Hummer-szerű járgány. A kollégák szerint ezt még a Balaton jege is vidáman elbírná, nem lenne belőle baj

A Mercedes AMG Petronas ablakából pont a Ferraris ingatlanra látni rá. Bár még nincs minden készen, a légkondi már dübörög, és az italos hűtők is roskadoznak az ellátmány alatt

Szorgosan építik a pezsgőlocsoló-tribünt is. Most még bárki felkukkanthat oda, ahonnan majd a győztesek permetezik a nép közé a MUMM-ot.

Egy drága szerkezet hanyagul a sarokba vetve várja, hogy munkába állhasson.

Nincs itt semmi látnivaló! Már mindent kipakoltam.