Talán nincs is olyan pálya, ahol – arányaiban – eredményesebb lenne a McLaren, mint a Hungaroring, azonban a gyenge leszorítóerejű MP4-28-assal idén nem várnak sokat a magyarországi versenytől a wokingi csapatnál.
A korábbi kétszeres győztes Jenson Button így beszél a hétvégi futam előtt:
“Nagyszerű pálya, nagyszerű hely! Nagyon sok szép emlékem van a hungaroringi versenyekről – ott nyertem az első futamomat 2006-ban, ami nagyon megható volt (és milyen régen volt már!), és 2011-ben a 200. versenyemet szintén. Aznap minden tökéletesen alakult, az autó álomszerű volt, csak célba kellett érnem. Minden egyes Forma-1-es győzelem különleges, de az utóbbi az egyik legkedvesebb napom volt az autóban.”
“Nyilván 2013-ban nehéz lenne megint győzni, de úgy gondolom, hogy a csapat most igazán jól dolgozik, Németországban a gumikezelés, a stratégia és a csapatmunka is tökéletes volt. Egy gyorsabb autóval többet is kihozhattunk ezekből, az élen is lehettünk volna, de egyelőre annak kell örülnünk, ha a lehető legjobb munkát végezzük szombaton és vasárnap.”
Sergio Perez az elmúlt két évben még a Sauberrel vágott neki a magyar pályának, most először ül majd McLarenben nálunk. A pályát ő is szereti, de csak remélni tudja, hogy ezúttal jobban megy majd, mint a svájci alakulat járgányaival:
“Az eddigi két hungaroringi futamomon nem voltak jó eredményeim, kár, mert amúgy élvezem a pályát, általában jól is kvalifikálok, a verseny pedig a Forma-1 egyik nagyszerű rendezvénye. Idén tehát reális célkitűzésekkel érkezem: a pozitív nürburgringi hétvége után tovább folytattuk az MP4-28-as kiismerését, az ottani verseny pedig megmutatta, hogy ha összejönnek a dolgok, akkor tényezők lehetünk a versenyen – még ha a tempónk nem is elég az élre. A Magyar nagydíj az idény első felének utolsó versenye, az utolsó futam a nyári szünet előtt, általában jó a hangulat a paddockban. Jó lenne, ha az összes mclarenes dolgozót egy jó eredmény után engedhetnénk el nyaralni!”
A McLaren csapatfőnöke, Martin Whitmarsh is méltatja a helyszínt, de a versenyzőihez hasonlóan ő is csak a korábbiaknál egy kicsit jobban sikerült Német Nagydíjra építi a reményeit.
“A Magyar Nagydíj a Forma-1-es naptár egyik biztos pontja, a futam sok európai szurkoló kedvenc helyszíne, és mindig nagyon lelkes a nézősereg. Maga a Hungaroring egy egyedi kihívást jelentő, lassú pálya, amely megfelelő mechanikai és aerodinamikai tapadást igényel a kanyarok miatt. Az 1986 óta megrendezett 27 Magyar Nagydíjból a McLaren 11-et nyert, és bár nem számítunk rá, hogy idén bővítjük a listát, azért a jó németországi eredmény fellelkesített minket, igyekszünk majd a mindannyiunk által kedvelt pályán is a maximumot hozni.”