Mark Webber év végi visszavonulása miatt üresedés adódik a bajnokcsapat Red Bullnál, 2014-re pedig jó néhány jelölt akad. Az alakulat elsősorban a lotusos Kimi Räikkönent csábítgatja, de esélyes még a a Toro Rosó-s Daniel Ricciardo, és talán Jean-Eric Vergne is, de akár egy sötét ló, például Nico Hülkenberg is befuthat még.
Vettel ugyan örömmel üdvözölné volt svájci szomszédját és “haverját”, Räikkönent, de azt állítja, alapvetően mindegy, kit ültetnek majd mellé. 
“Őt jól ismerem és nagyon jóban is vagyunk. De akárki is legyen végül, nem sokat számít. Az ember igyekszik mindenkit legyőzni, akár külső riválisról, akár a csapattársról van szó” – szögezte le a Forma-1-egy egyik alapelvét.
A háromszoros bajnok a félidőben 34 ponttal vezet, pillanatnyilag úgy tűnik, jó úton van a negyedik cím felé. Ahogy korábban, most sem törődik az állással, a bajnoksággal:
“Próbálok nem figyelni a pontokra. Még nagyon sok verseny van, nagyon hosszú még az év. Egyszerűen csak próbálok rohamozni. Nem kell észlénynek lenni ahhoz, hogy tudjuk, a futamgyőzelem után több pontot kapok, mint a többiek – szóval ha nekem többször sikerül nyernem, mint a többieknek, akkor a bajnokság is jól alakul majd!”  
A roham nem is árt majd, hiszen hiába győzött már 30-szor, a jövő hétvégén következő Magyar Nagydíjat még sosem sikerült megnyernie pályafutása során.