Ma jelentették be, hogy az eddig a Marussiánál de facto technikai igazgatóként dolgozó Pat Symonds a Williamshez igazol.
Napjainkban ez nem túl nagy előrelépés, mindkét csapat a mezőny végében, nulla ponttal áll, de a szakember korábban sokkal komolyabb sikerek részese is volt, hiszen a a 2000-es évek nagy részében a Renault technikai főnökeként dolgozott, akkor is, amikor Fernando Alonsóval bajnoki címekig jutottak.
Erre visszautalva beszélt még az átigazolás előtt, a Marussia vezetőjeként arról, hogy akár a sereghajtó fekete-piros autóból is többet hozhatna ki egy Sebastian Vettel vagy Fernando Alonso.
“Természetesen közelebb lehetnénk (velük a középmezőnyhöz)” – hasonlította össze az említett sztárokat a jelenleg alkalmazott, amúgy tehetséges Jules Bianchival és a fizetős Max Chiltonnal. 
“A Renault-nál nagyon is sokat beszéltünk arról, hogy Fernando mennyit tesz hozzá a köridőhöz, hiszen nem volt olcsó pilóta. Azonban tényleg úgy láttuk, hogy legalább fél másodpercet ad egy átlagos versenyzőhöz képest. A mostani pilótáinkhoz képest talán még több is lenne, hiszen ők tapasztalatlanok. De a kezünk meg van kötve, olyan versenyzőkre van szükség, akik pénzt is tudnak hozni” – magyarázta.