Miután a Forma-1-et felügyelő  Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) a Brit Nagydíj defektjei miatt engedélyezte, hogy az eredetileg az ifjoncoknak szánt silverstone-i teszten az állandó versenyzők is részt vehessenek, a legtöbb csapat él is a lehetőséggel.
Nem így a McLaren, náluk Jenson Button és Sergio Perez nem ül autóba, a szerdától péntekig tartó gyakorláson csak a veterán Gary Paffett és az elmúlt két évben felvett Oliver Turvey és Kevin Magnussen vezet majd.
A wokingi csapat nem a gumikra, hanem az igen nehezen fejleszthető MP4-28-as javítására koncentrál majd.
“A silverstone-i ifjoncteszt borzasztó hasznos lehetőség lesz az autón végrehajtott aerodinamikai és mechanikai változtatások vizsgálatára. Emellett a tesztpilótáinknak is nagyszerű lehetőség lesz a képességeik és az F1-es tudásuk további fejlesztésére, mialatt a pályás és a szimulátoros adatok összefüggéseit is javíthatják” – magyarázta a csapatfőnök, Martin Whitmarsh.
A McLaren idei fő riválisa, a Force India ezzel szemben semmi pénzért nem hagyná ki, hogy a tapasztalt versenyzőivel dolgozzon a gumikkal.
“Igen, ők vezetnek, már csak a biztonság miatt is. Ki akarna kipróbálatlan gumit egy fiatal pilóta alá tenni a silverstone-i pályán? A csapat lelkiismerete miatt fontos ez, de minden csapat maga dönt persze. Mindenki eldöntheti, minek akarja kitenni az ifjoncokat, de én mindenképp nyugodtabb vagyok az állandó versenyzőkkel, nekik van tapasztalatuk a régi gumikkal is” – nyilatkozta pár napja az alakulat helyettes csapatfőnöke, Bob Fernley.