A Sauber háza tájáról riasztó hírek érkeztek az elmúlt hetekben, az F1-ben 21. évét töltő svájci csapat a csőd szélén egyensúlyoz, tartozik a beszállítóinak, nem fejleszt, szerződést bontott Nico Hülkenberggel.
Az alapító és résztulajdonos Peter Sauber a svájci Blick vasárnapi számában megjelent interjújában igyekezett megnyugtatni a kedélyeket.
“Nem csak ezt az idényt csináljuk végig, még sok-sok évig itt leszünk a Forma-1-ben. Meg vagyok győződve erről” – mondta.
A csapat vezetői az elmúlt időszakban Moszkvában is megfordultak, a hírek az utóbbi időben lehetséges orosz partnerekről szóltak. Sauber azt mondja, hamarosan rendeződhet is a helyzet.
“A tárgyalásaink hamarosan lezárulnak, meggyőződésem, hogy meglesz a mentőöv” – állította, arra azonban nem akart kitérni, hogy konkrétan ki vagy kik lehetnek a megmentők. “Erről nem akarok beszélni. De az világos, hogy nagy, erős partnerre van szükségünk.
Sauber nem titkolja, hogy tényleg nagy a gond, de az összeomlás még nem indult meg, és bízik a dolgok jóra fordulásában.
“A helyzet komoly, az egyik legsúlyosabb, amióta a motorsportban dolgozom. De mindig is megbízható partnerek voltunk, és természetesen nagyon sajnálom azokat a beszállítókat, akiknek most várniuk kell a pénzükre. De eddig senkit nem küldünk el, a fizetéseket is mindenki magkapta.”
“Lassú autóval kezdtük az évet, ez a fő gond. Aztán a pénzügyi nehézségek miatt nem tudtunk fejleszteni. Azonban a nürburgringi verseny előrelépést jelentett (Hülkenberg 10. lett – a szerk.). Vissza fogunk lendülni, minden értelemben.”