Nem sokkal azután, hogy publikáltuk az alapító-tulajdonos Peter Sauber vasárnapi, interjúját, újabb,   egyértelműen pozitív hír érkezett a Sauberről.
Az elmúlt pár hónapban súlyos pénzügyi gondokkal küszködő svájci csapat három orosz partner érkezését jelentette be hétfőn délelőtt. A Sauberhez a Nemzetközi Befektetési Társaság Alap, az Északnyugat-oroszországi Állami Fejlesztési Alap, valamint a Nemzeti Repüléstechnikai Intézet csatlakozott.
Állítólag más csapatok is igyekeztek megszerezni ezt a “csomagot”, amelyet a közleményben Oroszország átfogó motorsportos megjelenésének neveznek. 
“Örömmel jelentjük be ezt az üzletet, amely a Forma-1 oroszországi népszerűsítése mellett high-tech együttműködést is magába foglal.  A Nemzeti Repüléstechnikai Intézet Oroszország egyik vezető tudományos kutatóműhelye, a Sauber-csapat is profitál majd a legjobb orosz tudósok és mérnökök munkájából. Az együttműködés célja, hogy a közösen fejlesztett technológiákon keresztül új irányokat és bevételi forrásokat teremtsen” – írták.
A hosszú távú megegyezés keretében a Sauber felveszti utánpótlás-programjába a 17 éves orosz tehetséget, Szergej Szirotkint, aki a 2014-es idényben már Forma-1-es feladatokat is kap majd a csapatnál.