Miután az FIA engedélyezte, hogy a fiatal/tapasztalatlan tehetségek mellett az állandó versenyzők is részt vegyenek a jövő heti silverstone-i ifjoncteszten, több csapat él is a lehetőséggel.
A Lotus ma jelentette be a felállását, Kimi Räikkönen is ott lesz. A csapat szerdán a fejlesztőként alkalmazott Nicolas Prostot, csütörtökön pedig a tartalékost, a tavalyi GP2-bajnok Davide Valsecchit küldi a pályára, míg a péntek a finné lesz.
A Toro Rosso Jean-Eric vergne-t és Daniel Ricciardót is munkába állítja majd, és bár egyelőre nincs letsiztázva a pontos program, feltehető, hogy nem kell majd átadniuk az autót a Red Bull utánpótlás-program egy tagjának, hiszen a nagycsapat ad lehetőséget a Formula Renault 3.5-ben szereplő Antonio Felix da Costának, valamint a GP3-ban szereplő Carlos Sainz Jr.-nak.
A Marussia szintén GP3-as pilótát, a ciprusi Tio Ellinast foglalkoztatja majd szerdán, a második két napot pedig a tartalékosnak, a venezuelai Rodolfo Gonzaleznek adják.
A Sauber szerdán és csütörtök délelőtt a tartalékost, Robin Frijnst dolgoztatja, a hollandot követően aznap délután az állandó versenyző, Nico Hülkenberg teszteli a gumikat, míg pénteken a 250 ezer euróval érkező japán tehetség, Szato Kimija ül a C32-esbe.
A Caterhamnél biztosan pályára lép Giedo van der Garde, és valószínűleg Charles Pic is, de rajtuk kívül a kínai Ma Csing-Hua és az amerikai Alexander Rossi is lehetőséget kaphat.
A Williamsnél a női tesztpilóta, Susie Wolff vár a lehetőségre.
A McLaren és a Ferrari még nem közölt semmi biztosat, de az olaszok az állandó versenyzőket, Fernando Alonsót és Felipe Massát tervezik pályára küldeni.