A Honda május közepén jelentette be, hogy 2015-ben a McLaren motorszállítójaként visszatér a Forma-1-be. A japán gyártó csak az új, 1,6 literes turbós V6-osok második évében lép be a sportágba, de igyekszik a lehető legkevésbé lemaradni.
A cég csütörtökön bejelentette, hogy az angliai Milton Keynes-ben építi fel európai központját, amelyben jövő júniusban kezdődhet meg a munka. Persze addig sem tétlenkednek, otthon a tocsigi üzemben már most is dolgoznak, mondta el a Forma-1-es projekt főnöke, Arai Jaszuhisza az Autosportnak:
“A tervek szerint már az ősszel beindítjuk a motort. Természetesen a (belső égésű) motor mellett ott lesz az ERS, az akkumulátor is, a teljes rendszer tesztelése körülbelül csak egy év múlva következhet” – nyilatkozta a szakember.
“Azért még az elején jár a motorprojekt. Májusban bejelentettük, hogy visszatérünk az F1-be, a tervezési munka nemrég indult. Most vesszük át a részleteket. Sok-sok technikai részletről van szó, nem is csak a motorról magáról, hanem az egész vezérléséről. Egy jó erőforrásnál minden elemnek jól kell működnie.”