Nico Rosberg monacói és silverstone-i győzelmei, valamint a mindkét versenyző által hozott pole-ok alapján Lewis Hamilton is futamgyőzelmet, hosszabb távon pedig bajnoki esélyeket remélhetett, miután megnyerte a Német Nagydíj időmérőjét múlt szombaton, de a vasárnap délután egészen más hozott.
A 2008-as bajnokot mélységesen kiábrándította, hogy a Mercedes továbbra sem képes kezelni a gumikat, a nürburgringi 5. – és Rosberg 9. – helye után gyakorlatilag lemondott mindenről.
A csapatfőnök, Ross Brawn hangsúlyozza, hogy Hamilton elkeseredése nem fogja megingatni vagy aláásni az alakulat munkáját:
“Lewisnak ami a szívén, az a száján, de futam után igazán konstruktív volt. Ez a fajta frusztráció egészséges, nem negatív, a megbeszélésen pedig mindkét pilóta nagyon alaposan beszámolt a tapasztalatairól” – idézte az Autosport.
Brawn hozzátette, hogy ő általánosságban nem is csalódott: “Azt is kell néznünk, hogy honnan is érkeztünk. Az csalódást keltő, hogy most Németországban csak 12 pontot szereztünk, de a tavalyi idény második felében még a fél karunkat adtuk volna 12 pontért!  Továbbra is a második helyen állunk a konstruktőri bajnokságban, és vannak még dolgok a tarsolyunkban!”