A McLaren versenyképtelen autót épített 2013-ra, a pilóták semmilyen jó eredményt nem tudnak elérni vele. Az idény félidejénél Jenson Button csak egy 5. helyet tud felmutatni legjobbjaként, de úgy tűnik, nem törte meg a hullámvölgy.
“A bajnokságnak egyértelműen lőttek, és csoda híján futamot nyerni is nehéz lenne, de vannak csodák. Még 10 futam van, 10 futammal ezelőtt (a 2012-es Brazil Nagydíjon) pedig még győzni tudtam, szóval akár egy apróságon is fordulhat a dolog” – idézte a Press Association Sport hírügynökség.  
“Tavaly is volt ilyen. Silverstone-ban Lewisszal a 8-10. helyen voltunk, aztán Németországban már a második lettem, Lewis győzött Magyarországon, én nyertem Spában, aztán ő Olaszországban. Egy frissítési csomag is nagy változást hozhat. Egyelőre nem történt meg, de lehetséges.” 
Button hangsúlyozta, hogy a rossz széria a legkevésbé sem ábrándította ki a Forma-1-ből. 
“A mai napig élvezem a versenyhétvégéket. Most is izgatott vagyok, ha az autóba ülhetek. Egyáltalán nem utáltam meg a versenyzést, a munkámat. Élvezem, amikor együtt vagyunk a csapattagokkal, élvezem a munkát, ahogy próbáljuk fejleszteni az autót, hogy versenyképesebb legyen.”
“Egy F1-es pilóta számára nincs annál könnyebb, mint beülni egy nyerő autóba, az viszont már jóval több tapasztalatot és munkát kíván, hogy a versenyhétvégéken próbáljuk javítani a járgányt. Nyilván azért én is jobban örülnék, ha az élen lennénk, én is győzni akarok. Aki már nyert futamot, az nem éri be kevesebbel.”
2009-es bajnok hangsúlyozza, hogy a jelenlegi sikertelenség ellenére már az is öröm, hogy a Forma-1-ben versenyezhet, méghozzá a sportág egyik legendás csapatánál.
“Úgy érzem, hogy a legtöbb idei hétvégén sikerült kihoznunk a maximumot abból, amink van, ennél többet pedig nem tehet az ember. Természetesen csak egy győztes lehet, pillanatnyilag pedig nem mi vagyunk azok, de leszünk még! Csak dolgozni kell.”
“Emellett azt is észben tartom, hogy a világ egyik legjobb munkáját végzem. Hogy épp szerzek-e pontot vagy sem, nem számít, nem ezek az eredmények a fontosak. A lényeg, hogy mindent beleadtam, és mindent kihoztam a csomagból. Ha ez megvan, akkor elégedett lehet az ember, hiszen eleve egy F1-es autót vezet, méghozzá a McLarennél.”