A Német Nagydíj megrázó balesetet hozott a bokszban, Mark Webber elszabadult jobb hátsó kereke csúnyán eltalált egy gyanútlan operatőrt.
Az eset után azonnal felmerült a biztonsági előírások szigorítása, a Formula One Management feje, Bernie Ecclestone pedig a Magyar Nagydíjtól már nem is engedi az autók közvetlen közelébe a közvetítést végző embereit. A Hungaroringen már csak a pit wallról kamerázhatnak.
“Mindenkivel kapcsolatba léptem, aki érintett volt az esetben. Szörnyű ezt mondani, de előfordul az ilyesmi. Ott volt egy csomó szerelő, közülük is eltalálhatott volna bárkit a kerék, az operatőr sajnos épp rosszkor nézett rossz irányba. A jövőben azonban a kamerás stábjaink már csak a pit wallról filmezhetnek” – nyilatkozta az F1 ura.
Az agyrázkódást, kulcscsont- és bordatörést szenvedett Paul Allen egyébként a koblenzi kórházban lábadozik, és a körülményekhez képest jól van, közölte az F1 hivatalos oldala hétfőn: “A sérült várhatóan teljesen felépül. A magánszférája védelme miatt további információkat nem közlünk.”
Újabb, nézői videó a balesetről