A Forma-1-es bokszutcai munka a világ legveszélyesebb feladatai közé tartozik, a Német Nagydíj újra megmutatta, miért. Mark Webber elszabadult kereke nagyon csúnya balesetet okozott. 
A Red Bull-os ausztrál a 9. körben ment ki az első kerékcseréjére, azonban túl korán, a jobb hátsó rögzítése előtt elindult, a kerék elszabadult és nagy sebességgel pattogva egy gyanútlan operatőrt talált el.
A FOM brit operatőrét, Paul Allent előbb a pálya egészségügyi központjába vitték, majd onnan helikopterrel egy koblenzi kórházba szállították. A baleset után eszméletén volt, úgy tudni, agyrázkódást szenvedett, eltört kulcscsontja és néhány bordája megrepedt.
“A legfőbb, hogy az operatőr nem sérült nagyon súlyosan. Intő jel ez arra, hogy a bokszutca veszélyes hely. De mindenki villámgyorsan reagált, és jó hallani, hogy alapvetően nincs nagy baja” – mondta a Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner.
A Red Bull bokszutcai hibáját a futam után vizsgálták a stewardok, 30 ezer eurós büntetés lett a vége.
2010-ben a Magyar Nagydíjon történt hasonló eset, akkor Nico Rosberg kereke szállt el, a pattogó abroncs egy Williams-csapattagot talált el.