Lewis Hamilton a pole-ból indulva csak az ötödik helyet szerezte meg a Német Nagydíjon, de csapattársa, az időmérőn taktikai hiba miatt a 11. helyre került Nico Rosberg sem tudta előrébb verekedni magát a kilencedik helynél. Noha úgy tűnt, hogy a Mercedes úrrá lett gumiproblémáin, a csapatnak még dolgoznia kell a megoldáson. A Pirelli Nürburgringre vitt abroncsai nem jöttek be az istállónak.

“Azért ez őrület, hogy mennyit szenvedtem egy Sauber megelőzésével!” – fakadt ki Hamilton. “Pokolian szenvedtem, annyira, hogy muszáj volt rákérdeznem, Nicónál is hasonló-e a helyzet, vagy csak az én stílusommal vagy beállításaimmal van baj. De kiderült, hogy semmi ilyesmi.”

“Az igaz, hogy ezen a hétvégén nem voltak defektek, de nem igazán kedvelem ezeket a gumikat. Mások viszont egész jól boldogulnak velük, szóval keményebben kell dolgoznunk.”

“Vissza kellett fognom magam a pályán, tényleg semmi jót nem tudok mondani ezekről a gumikról. Nehezen érthető, miért szenvedtünk ennyire, de ilyen az autóversenyzés. Legalább szereztünk pár értékes pontot. Nagy kár érte, mert a csapat keményen dolgozik, és jó munkát is végez. Jó autónk van, de valamiért nem szereti ezeket a gumikat.”

A hazai pályán szereplő Rosberg sem bolt boldog. “Nagyon nehéz nap volt, az elejétől fogva nem voltunk elég gyorsak” – fogalmazott a német. “Ez az egész most emlékeztet az elmúlt hónapokra, amikor a versenyeken mindig lassúak voltunk. Azt hittem, ezeket az időket már magunk mögött hagytuk, de most ismét így jártunk.”

“Az új gumik sokat ártottak nekünk, a többiek sokkal jobban kezelik őket, például a Lotus.”