Jenson Button elégedett a McLaren németországi hétvégéjével, de lehet is. Az időmérőn bejutott a Q3-ba, a versenyen pedig remekül taktikázva a hatodik helyet szerezte meg. Csapattársa, Sergio Perez is értékes pontokat szerzett, nyolcadiknak ért be.

“Mindent kihoztunk az autóból, amit lehetett” – lelkendezett Button. “A stratégia jó volt. Nagyon bíztam benne, hogy ötödik lehetek, de a Caterhamek elvették a lehetőséget. Pozíciókért versenyeztek, de a kék zászló az kék zászló. Nagy kár, amikor az ilyesmi ennyibe kerül. Már beszéltem velük, és nem gondolják, hogy bármi rosszat tettek volna.”

“A lekörözötteknek félre kell állniuk, ezen nincs mit mérlegelni. Erre számítunk, hogy ezt teszik. Bosszúság, de csapatként ma mindent jól csináltunk, egy hiba sem csúszott be. És a hatodik hely valószínűleg még egy kicsit jobb is, mint amit előzetesen reméltünk.”

Sergio Perez is örömködött egy sort. “Ez a hétvége nagy előrelépés volt Silverstone-hoz képest” – mondta a mexikói. “A verseny végéig a biztonsági autós fázisban feltett gumikkal kellett elmennem, szerintem ez volt a maximum. Az autó sokkal jobban működött ma, a tempónk jó volt. Nagyon elégedett vagyok.”