A Lotus idei legjobb kvalifikációs eredményét érte el Kimi Räikkönen 4. és Romain Grosjean 5. helyével a Német Nagydíj időmérőjén. Kimi Räikkönen ezzel együtt nem volt elégedett, úgy gondolja, még jobban is sikerülhetett volna a délután.
“Az autóm jó volt ma, de a Q3-as körömön az első szektorban sokat veszítettem, mert nem tudtam rendesen felmelegíteni az első gumikat – talán azért, mert a felvezető körömön forgalomban voltam, és nem nyomhattam úgy, mint szerettem volna. Egyértelműen nem jött jól, valószínűleg a 3. is lehettem volna, de a 4. hely sem olyan rossz a futam szempontjából” – mondta a finn. 
Grosjean szintén az első szektorra panaszkodott, ugyanott szórta el a tizedeket, mint a világbajnok csapattársa.
“Az 5. rajthely elég jó eredmény, de hogy őszinte legyek, egy kicsit elégedetlen vagyok a gyors körömmel, mert az első szektorban egyértelműen otthagytam pár tizedet. Délelőtt nem tudtam rendesen felmelegíteni az első gumikat, de az időmérő alatt folyamatosan, körről körre javult a helyzet. Kimi 4. helyével együtt jól teljesített a csapat, örülünk, hogy újra nem túl örömteli hátsóbb régiós kitérők után újra az élmezőnyben vagyunk!”