Miután Mark Webber múlt csütörtökön bejelentette, hogy nem hosszabbít szerződést a Red Bull-lal, az év végén távozik az F1-ből, a legmagasabb fokozatra kapcsoltak a Kimi Räikkönent a bajnokcsapathoz kötő találgatások. 
A 2007-es bajnokot csütörtökön a Nürburgringen arról kérdezték, érez-e nyomást amiatt, hogy a reflektorfénybe került a jövője. Tipikus räikkönenes választ adott.
“Nem. Vagy tíz éve ez van, nem fog most változni. Én teszem a saját doglom, maguk (az újságírók – a szerk.) meg a magukét, de engem sosem izgatott ez. Vannak megfelelő emberek a környezetemben, akik eddig mindig jó döntéseket hoztak, nem kétséges, hogy ezután is így lesz.”
A bajnokságban pár fordulóval ezelőtt még az éllovas Sebastian Vetteltől alig négy pontra álló lotusos mostanra alaposan visszaesett. Silverstone-ban sokat hozhatott volna címvédőn a kiesése után, de a csapat rossz stratégiai döntése miatt a 2. helyett csak az 5. lett. Räikkönen elismerte, hogy ilyesmi már nem fér bele.
“Nem követhetünk el olyan hibákat, mint legutóbb. Sokkal több pontot szerezhettem volna, és mindkét autóval pontokat kell hoznunk, ha fordítani akarunk a helyzeten. Persze mondani könnyebb, mint csinálni.”
A finn hozzátette, hogy a Lotus mostani rossz szériája alatt előnyös volt, hogy a Mercedes versenyzői pontokat tudnak elvenni Vetteltől, de “jóból is megárt a sok”” 
“Igen, néha hasznos ez, de egy bizonyos ponton Rosberg és Hamilton is megelőz, akkor már nem lesz segítség. Szóval inkább nekünk kell javulnunk, hogy saját erőből hozzunk jó eredményeket.”
A Brit Nagydíj gumikatasztrófája után a Pirelli a Német Nagydíjra a Montrealban edzésen már kipróbált, kevláröves gumijait veti be. Räikkönen örül az új abroncsoknak.
“Mindenképp változtatni kellett, így döntöttek. Ha hasonlóak lesznek ahhoz, amiket Kanadában kipróbáltunk, akkor jó, mert azok még jobbnak is tűntek. Nem tudom, hogy olyanok lesznek-e, de én cseppet sem aggódom. Azt hiszem egy etapot mentem velük, de az jó volt.”