Továbbra sem szűnnek a Heikki Kovalainen versenyzői visszatérését boncolgató pletykák. 
A finn 2012 végén ugyan nem tudott megegyezni a Caterhammel a folytatásról, de idén tavasszal már visszatért volt csapatához tesztelőként, és egyesek úgy tudják, jó esélye van arra, hogy év közben átvegye az alulteljesítő Giedo van der Garde helyét.
A Sky Sports bokszutcai riportere, Ted Kravitz a silverstone-i paddockban a felvetette a Caterham-főnök Riad Asmatnak, hogy van der Garde “nem végez jó munkát”, amire a maláj üzletember annyival válaszolt, hogy a holland újonc “jövő héten is itt lesz”. 
Van der Garde valóban vezet most, a Nürburgringen is, de az egykori Sauber-, Ferrari- és Toyota-pilóta, a finn MTV3 szakkommentátoraként dolgozó Mika Salo továbbra is meg van győződve róla, hogy Kovalainen előbb utóbb megkapja a holland helyét:
“Heikki caterhames helyzete igen izgalmas. Hamarosan összeállnak a dolgok, remélem, hogy visszaülhet az autóba! Én tulajdonképpen már Silverstone-ra erre számítottam.”
“Ha tényleg újra versenyezni fog idén, azzal a jövő évre is erős lesz a pozíciója, hiszen nincs túl sok tapasztalt pilóta a piacon. A Lotusnál például akár két üresedés is akadhat 2014-re” – magyarázta a finn exversenyző.