Kemény hétvége előtt áll a silverstone-i gumihibák miatt sokat kritizált Pirelli. A pilóták világossá tették, hogy amennyiben a Nürburgringen is problémásnak tűnnek a gumik, simán bojkottálják a versenyt. Az olaszoknak marketing szempontból biztosan nem tettek jót az elmúlt napok, de Paul Hembery motorsport-igazgató szerint az F1-ből való kiszállás nem opció.

“Meg kell oldanunk, ennyi az egész” – mondta a helyzetről Hembery. “A legjobb reakció, ha rendbetesszük a dolgokat, és gondoskodunk róla, hogy Silverstone ne ismétlődhessen meg. Profi cég vagyunk, szenvedélyesen dolgozunk. Csak azért, mert nehéz időket élünk, nem lépünk le, csak keményebben dolgozunk és próbálunk jobb munkát végezni.”

Hemberyt meglepte a pilóták által kilátásba helyezett bojkott. “Ezt nem vártuk, főleg arra tekintettel, hogy nemrég ültünk le velük beszélni. Megpróbáltuk elmagyarázni a helyzetet, hogy mi történt, mit csinálunk ebben a szezonban, és hogy milyen megoldások jöhetnek szóba. Talán nem mindig világos számukra, hogy mi történik, de az F1 már csak ilyen, rengeteg különböző érdekkel.”

“Úgy gondolom, hasznos megbeszélés volt. Szó esett arról is, hogy Németországba milyen gumikat hoztunk, és hogy mit kapnak a folytatásban. Hiszek benne, hogy a lehető legjobb irányba megyünk.”

Abban senki nem kételkedik, hogy az új gumik változtatnak az erőviszonyokon, de a Pirellinek nem is volt célja, hogy mindent változatlanul hagyjon. Csak arra koncentrált a cég, hogy a gumik biztonságosak legyenek. “Lehet ennek hatása, de hogy mekkora, majd élesben derül ki. Ezzel most nem foglalkoztunk, más tényezőket vettünk figyelembe a sport, az FIA, az F1 és a saját érdekünkben. A csapatszempontokkal nem foglalkoztunk.”