Sebastian Vettel 2007 közepén mutatkozott be a Red Bull fiókcsapatánál, a Toro Rossónál, majd a 2008-as monzai futamgyőzelme után 2009-ben már az anyacsapatnál kapott helyet, ahol 2009-ben kis híján bajnok lett, 2010 óta pedig sorozatban háromszor nyert.
Az F1 történetének legfiatalabb pole- és futamgyőztese, egyben legfiatalabb egyszeres, kétszeres és háromszoros bajnoka ma ünnepli a 26. születésnapját, a Frankfurter Allgemeine Zeitung ebből az alkalomból készített vele interjút.
Az elképesztő sikerszéria miatt sokan úgy gondolják, hogy a Red Bull Racing immár a Vettel-csapat, és talán csak a motorsportfőnök Helmut Markónak, valamint a tulajdonos Dietrich Mateschitznek van nagyobb hatalma a Milton Keynes-i alakulatnál. 
Vettel az interjúban félig-meddig cáfolta ezt:
“Nincs Vettel-diktatúra, mindenki szabad ember, de mindenkitől elvárom, hogy ugyanolyan komolyan vegye a munkát, mint én” – mondta, nem titkolva azonban, hogy tisztában van a saját jelentőségével.
“Természetesen én is részt veszek az autó fejlesztésében, és arra is számítok, hogy megkérdezzenek a másik pilóta személyéről, azonban a döntés nem az enyém. Nem én ülök oda, hogy itt írd alá, ez nem az én dolgom. A munkaköri leírásomban az szerepel, hogy autóversenyző, tehát elsődlegesen az autóversenyzés a dolgom.”
“Nem én vagyok a csapatfőnök, de már az ötödik évemet töltöm itt, szóval a felelősségem azért a gyors vezetésen túl is terjed. Befolyással vagyok a csapat motivációjára, a paddockbeli hangulatra. Azt is tudja mindenki, hogy mit is akarok. Természetesen követelek, mindenkitől azt várom el, hogy a lehető legfegyelmezettebben és legjobban végezze a munkáját.” 
Vettel elmondta, hogy igyekszik jó példával elöl járni, azonban elismerte, hogy ez komoly teher, és a riválisok – Fernando Alonso és Lewis Hamilton – piszkálódásai sem könnyítik meg a dolgát.
“Természetesen észreveszem ezeket, de igyekszem elkerülni, hogy befolyásoljanak. A bajnokság nem azon múlik, hogy ki mond jót vagy rosszat rólam. Ők talán úgy gondolják, hogy ezzel lépéselőnybe jutnak, de ezek a játékok nem nem nekem valók. Nekem nem okoz örömet visszavágni, inkább a pályán válaszolok.” 
“Számomra az a lényeg, hogy önmagamhoz hű maradjak, és az általam helyesnek vélt módon intézzem a dolgokat. Színlelni nem is lehet sokáig, nem vagyok színész.”