F1: A Red Bull megijedt a Mercitől 2 Tizenegy körrel a Brit Nagydíj vége előtt elromlott a váltó Sebastian Vettel autójában, így a győzelem Nico Rosberg ölébe hullott. Az első helyet korábban éppen a másik mercistől, Lewis Hamiltontól örökölte a világbajnoki címvédő, az angol egy defekt miatt esett vissza, de a biztonsági autós szakaszoknak is köszönhetően visszaküzdötte magát negyediknek.

Az eredmény azt is jelentette, hogy a Mercedes átvette a konstruktőri vb második helyét a Ferraritól, emellett Christian Horner Red Bull-csapatfőnök sem mehetett el szótlanul. “A Mercedes jó csapat, gyors autójuk és remek pilótáik vannak” – fogalmazott Horner. “Egyértelmű, hogy mostantól vb-esélyesként kell számolnunk velük, ahogy a Ferrarival és a Lotusszal is. Nem kell félnünk, még nagyon-nagyon messze van a bajnokság vége.”

Horner szerint fájdalmas volt Vettel váltóhibája, és az elmaradt pontszerzés. “Remek pozícióban volt, 11 kör hiányzott a sikerhez. Sebastian kontroll alatt tartotta a különbséget, mindent jól csinált, nagy kár, hogy mégis félre kellett állnia. Ritkán van váltóhibánk, sajnos pont most jött egy, de abból erőt meríthetünk, hogy a kiesésig Sebastian simán vezetett.”

Közben egyébként kiderült, hogy a már Horner által is rettegett Mercedes új szerzeménye, Paddy Lowe a 2013-as autó tökéletesítésére koncentrál majd a csapatnál. “Eljöhet a pillanat, amikor azt mondjuk, érdemesebb 2014-re készülni, de egyelőre maximálisan erre a szezonra koncentrálunk” – mondta Ross Brawn, a Mercedes csapatfőnöke.

“Az egyik dolog, amit Paddynek mondtam, hogy a figyelme nagy részét az idei autóra fordítsa. Természetesen tudnia kell arról is, hogy Aldo Costa hogy áll a másik, jól alakuló autóval, de neki most a W04-esre kell figyelnie. Meglátjuk, mit hoz a közeljövő, de az biztos, hogy Silverstone-ban nagy lépést tettünk előre.”

“Látnunk kell, hogy még nem vagyunk készen, jól alakult a hétvége, de kicsit defenzívek voltunk. Sokat változtattunk az autón, majd elválik, hosszú távon hogyan alakulnak a dolgok.”