Bár a Force India szezonját eddig végigkísérte a balszerencse és a bakik, akár sokkal több pontot is szerezhettek volna, a silverstone-i középcsapat még így is jócskán a küszködő McLaren előtt jár a konstruktőri bajnokságban. A Force India 59 ponttal az 5., a McLaren 37-tel a 6.
A csapat tulajdonos-főnöke, Vijay Mallya nagyon bízik benne, hogy a sorrend a szezon végén is így áll majd.
“22 pontos előnyünk van. Elég egy győzelem, és máris ledolgozzák a lemaradást. Szóval csak óvatosan mondom, hogy szeretnénk a McLaren előtt, a konstruktőri bajnokság 5. helyén maradni. De ha továbbra is gyűjtjük a pontokat, ők pedig nem állnak elő valami nagy durranással, például egy futamgyőzelemmel, akkor sikerülhet majd előttük maradni.”
A McLaren az elmúlt két futamon nullázott, a Brit Nagydíjon pedig bejelentették, hogy az MP4-28-as érdemi fejlesztését hamarosan le is zárják, és már 2014-re koncentrálnak. Mallya szerint ez segítheti majd a Force Indiát.
“Ha a McLaren nem koncentrál tovább a mostani autóra, mi pedig tesszük a dolgunkat, ahogy eddig, akkor semmi akadálya, hogy előttük maradjunk. Ha a 2014-es autóra fordítják a figyelműket, az esélyt jelent.”