A Brit Nagydíj gumirobbanásai, defektjei olyan veszélyes helyzetet mutatnak, amelynek megoldása híján akár a 2005-ös Amerikai Nagydíjon látott bojkott is előfordulhat, véli a McLaren csapatfőnöke, Martin Whitmarsh:
“Igen, fennáll ennek a veszélye, és joggal, ha a csapatok és a pilóták nem lesznek meggyőződve arról, hogy biztonságos a versenyzés. De nem szeretnénk ezt. Volt hasonló probléma Indianapolisban, és az nagyon rossz volt a sport számára, szóval inkább a megoldáson kell dolgozni. Most nem a felelősökre kell mutogatni, hanem össze kell fogni, megoldást kell találni.”
A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnöke, Jean Todt szerdára rendkívüli ülésre hívta össze a Forma-1-es sportbizottságot, amelyen a Pirelli is ott lesz. Todt személyesen is megszólalt a vasárnapi történtek után:
  
“Beszéltem a Pirelli képviselőivel, természetesen vizsgálják az elmúlt napok incidenseit. A szerdai ülésre már javaslatokkal érkeznek majd. Immár biztonsági kérdésről van szó, szóval jól kell döntenünk, nem lehet indulatból kezelni ezt. Elemeznünk kell, és aztán rá kell bízni a dolgokat a szakértőkre, így hozhatjuk meg a végső döntést” – nyilatkozta a Canal+-nek.