A McLaren rosszul sikerült autóval kezdte a 2013-as idényt, és a félretervezett MP4-28-as a fejlesztgetések ellenére sem javult semmit, sőt, az elmúlt két versenyen már pontot sem tudott szerezni a wokingi csapat.
Bár korábban azt mondták, hogy az utolsó pillanatig hajtani fognak, nem nyugszanak, míg vissza nem kapaszkodnak az élre, Silverstone-ban már beismerték a kudarcot, leírták az évet. A csapatfőnök, Martin Whitmarsh már szombaton arról beszélt, hogy hamarosan átállnak a 2014-es felkészülésre.
“Be kell biztosítanunk, hogy jövőre versenyképesek legyünk. Őszinte leszek:a szokásosnál jóval korábban fordítunk több erőforrást a jövő évi projektre” – mondta ki a főnök. “A vérünkben van a versenyzés, szóval nem adjuk fel idén sem, hajtani fogunk, de reálisan kell néznünk, hogy mit érhetünk el, mi a fontossági sorrend.”
Whitmarsh már-már nyíltan elismerte, hogy az idei autó teljes zsákutca: “Nagyon sok mindennel próbálkozunk, de hogy őszinte legyek, nem igazán javul az autó. Mostantól csak azokra a területekre koncentrálunk az idei járgány fejlesztésénél, amelyek a jövő évre is tanulságokat és hasznot hozhatnak.”
Ahogy írtuk, a wokingi csapat Montreal után a hazai pályán is nullázott, 37 pontjával közelebb van a konstruktőri bajnokság 7. helyén álló Toro Rossóhoz (24 pont), mint a Force Indiához (59 pont). A Brit Nagydíj után Whitmarsh a szurkolóknak üzent, megköszönte a kitartást.
“Szeretném kifejezni a tiszteletemet a több tízezer nézőnek, akik a változó időjárás mellett is itt voltak a Forma-1-en. Mondanom sem kell, hogy a brit szurkolóink a legnagyszerűbbek, nagyon jó érzés, hogy ebben a nehéz időszakban is támogatnak minket.”
“Összességében nehéz hétvége volt ez a csapat számára, azonban voltak hasznos tanulságai, amelyekből igyekszünk tanulni a jövő hétvégére, Németországban jobb eredményre hajtunk majd.”