A Lotus nem kezdte túl jó pozícióból a Brit Nagydíjat, Romain Grosjean a 7., Kimi Räikkönen a 8. helyről rajtolt, de a finn egészen a második helyig kapaszkodott, végül mégis csak az 5. lett. A második biztonsági autós szakasz alatt másokkal ellentétben nem kapott friss gumikat, a hajrában tehetetlen volt.
“Lazán megvolt a második hely. Megkérdeztem a csapatot, hogy ne cseréljünk-e gumit, azt mondták, hogy ne. Egyértelműen rosszul döntöttek. Elkeserítő, de ezúttal egyáltalán nem az én hibám” – mondta a verseny után.
“Próbáltam tartani magam a végén, de majdnem 20 körrel régebbi gumijaim voltak a többieknél, lehetetlen volt védekezni. Nagy kár, mert addig nagyon jól ment a verseny, jó volt a tempó, biztosnak látszott a 2. hely, de ilyen az autóverseny. Ez már a harmadik futam, amikor nem jön össze a várt eredmény, de reméljük, hogy egy kis szerencsével elkerülhetjük a további hibákat és visszatérhetünk az élre” – tette hozzá.
A csapatfőnök, Eric Boullier bocsánatot is kért a finntől a Lotus hivatalos futam-összefoglalójában.
“Az eredmény nem tükrözi a csapat által mostanában elvégzett munkát. Az ide hozott fejlesztéseink többsége jól működött, még ha az időmérőn egy kicsit küszködtünk is a gumik tapadásával. A stratégiánk egészen a második biztonsági autós szakaszig nagyszerű volt, akkor viszont be kellett volna hívnunk Kimit, ezzel meglehetett volna a dobogó. Sajnos rosszul döntöttünk, amiért bocsánatot kérünk Kimitől és az egész csapattól! Néha van ilyen, nem könnyű a safety caros szakaszokkal dolgozni.”
Bár valószínűleg nem nagy vigasz számára, Räikkönen az 5. helyével új Forma-1-es rekordot állított fel: immár egyedüliként mondhatja el magáról, hogy sorozatban 25 versenyen végzett pontszerzőként. (A tavalyi visszatérése óta eltelt 28 futamból csak egyszer, a tavalyi Kínai Nagydíjon nem zárt a top10-ben.)
Grosjean még a rajtnál összeért Mark Webber Red Bulljával, megsérült az első szárnya, és bár így is majdnem végigcsinálta a futamot, két körrel a vége kiállni kényszerült, nem szerzett pontot.