Mark Webber visszavonulásának bejelentése után teljesen nyílttá vált a Kimi Räikkönen kegyeiért folyó verseny, a Lotus igyekszik megtartani a versenyzőt, míg a Red Bull nyerő autóval csábítja a finnt.
Räikkönen jövőjéről természetesen az érintett csapatfőnököket is megkérdezték Silverstone-ban pénteken.
“A Red Bull Kimire hajt, mi pedig meg akarjuk tartani. Kimi meg majd eldönti, mit akar, neki mi a legjobb. Azt tudja, hogy tőlünk mit kap, és arról is lehet fogalma, hogy a Red Bullnál mi lehet. Egyelőre tárgyalunk vele, szeretné tudni, hogy mi mit tervezünk, merre tartunk, mit hoz az új tulajdonosi szerkezet. De elégedett a jelenlegi helyzetével, aztán majd meglátjuk” – mondta a Lotus csapatfőnöke, Eric Boullier.
“Az biztos, hogy megfelelő környezetre van szüksége. A csapatunk folyamatosan dolgozik a jobb teljesítményen, arra hajtunk, hogy a lehető legjobban megközelítsük a Red Bullt. Az pedig az egyik legkellemesebb feladat egy pilóta számára, ha maga köré építheti a csapatot” – tette hozzá.
A Red Bull-főnök, Christian Horner szerint a kulcskérdés csakis a versenyképesség lesz Räikkönen számára:
“Végső soron az számít, milyen autót kaphat. Minden pilóta a lehető legversenyképesebb helyet keresi, de mi nem csak Kimivel foglalkozunk azért. Ott van Daniel Ricciardo és Jean-Eric Vergne is, akik szintén valódi esélyesek a helyre. Rászánjuk az időt, hogy megvizsgáljuk az összes lehetőséget.”