A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) Nemzetközi Ítélőszéke a csütörtöki tárgyalás után ma kora délután nyilvánosságra hozta a Mercedes és a Pirelli közös, titkos tesztjét illető ítéletét.
A bíróság nem volt szigorú, a helyzet fonákságát elismerve mindössze megrovásban részesítette a Mercedest, emellett eltiltotta a csapatot a hamarosan Silverstone-ban tartandó háromnapos ifjonctesztről.
A Mercedes az alábbi közleményben reagált az ítéletre:
A Mercedes AMG Petronas Formula One Team tudomásul veszi és elfogadja az FIA Nemzetközi Ítélőszékének ma közzétett ítéletét. Az Ítélőszék döntése megerősítette, hogy a csapat jóhiszeműen járt el a Pirelli-tesztet illetően, nem akart tisztességtelen előnyt szerezni és úgy tudhatta, hogy engedélye van a tesztre. A Mercedes elfogadja az arányos büntetést, a megrovást és a közelgő ifjonctesztről való kizárást.

A Mercedes ismételten hitet tesz a méltányos eljárás mellett és üdvözli, hogy az FIA független fegyelmi testületet működtet. A csapat ezen felül szeretne köszönetet mondani a Nemzetközi Ítélőszéknek a csütörtöki méltányos tárgyalásért. A sportág érdekeit szem előtt tartva a csapat nem szándékozik fellebbezni az ítélet ellen.

A Mercedes a továbbiakban igyekszik a riválisokkal és az FIA-val közösen pontosabb tesztelési előírásokat alkotni, különös tekintettel a gumiszállító helyzetésre.

Az ügyet ezzel lezárjuk, és mostantól a két hazai versenyünkre, a Brit és a Német Nagydíjra koncentrálunk.