Az FIA Nemzetközi Ítélőszéke ma kora délután nyilvánosságra hozta az ítéletet a Mercedes és a Pirelli közös tesztjét illetően. 
A bíróság nem volt túl szigorú: bár leszögezték, hogy a csapat megszegte a sportszabályzatot és valószínűleg előnyt is szerzett a teszttel, figyelembe vették, hogy jóhiszeműen készültek, és félreérhetően tájékoztatták őket a lehetőség szabályosságáról. A Mercedes AMG megrovásban részesült, emellett nem vehet majd részt a három hét múlva Silverstone-ban rendezendő háromnapos ifjoncteszten.
Az ügyet hivatalos panaszával elindító Red Bull csapatfőnöke, Christoan Horner ugyan nem titkoltan komolyabb szankciót szeretett volna látni, de így is tudomásul vette a végeredményt.
“A bíróság tegnap tisztességes eljárás keretében meghallgatta a tényeket, és döntött. Mi azért tettünk panaszt, mert szerettük volna, ha tisztázódik, lehet-e idény közben tesztelni egy aktuális autóval, vagy ez szabálytalan” – nyilatkozta.
A kérdésre, hogy szerinte most tisztázódott-e a kérdés, így felelt: “Igen. Az ítélet szerint a Mercedes megszegte a sportszabályzatot.”
Horner ezzel együtt finoman jelezte, hogy az ifjoncteszttől való eltiltást nem érzi elég súlyosnak: “Az aktuális versenyzőkkel mindig előnyösebb tesztelni, mint a tesztpilótákkal, azonban a büntetés nem a mi hatáskörünk. Az a bíróság dolga volt, ők pedig így döntöttek.”