Utólag visszatekintve a McLarennél egyértelműen rosszul döntöttek, amikor az összes riválissal ellentétben a jelenlegi szabályok utolsó évére, 2013-ra nem az előző évi modellt csiszolták tovább, hanem teljesen új autót építettek.
Az MP4-28-as versenyképtelen lett, és az idény első harmada alatt sem sikerült közelebb juttatni az élmezőnyhöz. A blama miatt sok szurkoló már az előző évek balfogásai, hibái miatt is sokat kritizált csapatfőnök, Martin Whitmarsh fejét követeli, de egy keddi silverstone-i rendezvényen Jenson Button azt mondta, hogy házon belül teljes a bizalom a vezér iránt. 
“Amennyire én tudom, teljesen egységes a csapat. Martin igazán jó vezető és egy nagyon rendes ember. Olyan, akiben lehet hinni és bízni, és akikkel csak beszélek a gyárban, ugyanígy vannak vele. Nagyon nehéz egy olyan csapatfőnök dolga, akinek a csapata általában futamokat nyer, aztán hirtelen már nem győz, de szerintem ő a legalkalmasabb vezető arra, hogy végigvezessen minket ezen a nehéz időszakon.”
Button a jövő hétvégi Brit Nagydíj helyszínén újra leszögezte, hogy győzelmet nem szabad várni tőlük a hazai pályán, de reméli, hogy az újabb fejlesztések és a pálya jellege azért segít majd.
“Látunk javulást. A legutóbbi versenyhétvége nagyon-nagyon keserves volt, de igenis úgy érzem, hogy jönnek olyan fejlesztéseink, amelyekkel jobb eredményeket érhetünk el. Nehéz lenne itt a győzelemért küzdeni, pedig tudom, hogy ezt szeretnék a brit szurkolók, de szerintem nem adhatjuk meg ezt nekik. De azért mindent beleadunk majd, igyekszünk a lehető legtöbb pontot gyűjteni, a végeredményt pedig sosem tudhatjuk előre!”
“Ez a pálya egészen más, mint a legutóbbi. Sokkal lágyabb, sokkal gyorsabb, sokkal jobb a ritmusa, ez pedig jobban fekszik az autónknak. Az időjárást még nem tudhatjuk, de én a szurkolók és magunk miatt is  remélem, hogy száraz lesz.”