Az utóbbi években, idén pedig különösen nagy hangsúlyt élvez a Forma-1-ben a gumik kezelése, óvása. Sebastian Vettel nemrég azt panaszolta, hogy a versenyzők nem élvezik a futamokat, most pedig csapattársa, Mark Webber is megerősítette ezt.
“Azt hiszem, főképp mi, a már 100 versenynél többet látott pilóták, megtapasztaltuk már, hogy korábban másmilyenek voltak a futamok, mint most. Persze értenünk kell ehhez is, kezelnünk kell a kihívásokat, akár V10-es vagy V8-as motorokról, akár a futam közbeni tankolásról, akár az egykörös vagy a Q1-Q2-Q3-as időmérőről van szó. Én már elég sok mindent megéltem, versenyzőként fontos, hogy ezeket kezelni tudjuk” – mondta az Autosportnak.
“De Monacóban láthattuk, hogy már a 3. kanyartól kezdve spórolnom kellett a gumikkal. És Nicónál (Rosberg) is ez volt a helyzet. Szóval más most a versenyzés. Monaco egészen extrém volt a tempót illetően, nagyjából GP2-es szintet hoztunk, szóval kezd durva lenni a dolog.”
“A boksz felől is nagyon nagy hangsúlyt kap a stratégia, állandóan jön, hogy épp milyenek a gumik, most ennyi fér bele, tudnád hozni ezt és ezt a tempót?”
Webber szerint ma már inkább csak a futam véghajrájában mehet a küzdelem: 
“Vannak még csaták, mint például amikor Bahreinben Lewisszal (Hamilton) küzdöttünk 3-4 körrel a vége előtt, de a mondjuk a 7. körben ilyet nem lehet, mert az kész öngyilkosság, kicsinálod a gumikat, megrövidíted az etapot. Persze amikor már csak 3-4 kör van hátra, akkor az ember próbál minél előrébb zárni.”
“Szóval más most a versenyzés, ez nem kérdés. Ma is akadnak kellemes pillanatok az autóban, de elég nehéz megtalálni az örömet az egészben. Egész más.”
Az ausztrál veterán hozzáteszi azért, hogy a dobogós eredmények, a futamgyőzelmek nem veszítettek az értékükből.
“Ezen a szinten nem adják ajándékba a sikert, a győzelmeket. Ahhoz azért elég ügyes srácokat kell legyőzni, ez mindig is így volt az F1-ben. És persze a rivális csapatokat is le kell győzni. Ez igazán örömteli érzés – a dobogó legfelső fokán állni legtöbbször nagy büszkeség” – szúrt oda burkoltan Vettelnek a szepangi győzelemért.