F1: Nem lesznek kirúgások a McLarennél 1
F1: Nem lesznek kirúgások a McLarennél 2

F1: Nem lesznek kirúgások a McLarennél

F1: Nem lesznek kirúgások a McLarennél

F1: Nem lesznek kirúgások a McLarennél 5
F1: Nem lesznek kirúgások a McLarennél 6
Fotó megosztása:
Miután a Kanadai Nagydíjon nullázott a McLaren, Jenson Button leszögezte, hogy a csapatnak idén semmilyen esélye nincs egyik bajnokságban sem, sőt a közelgő hazai versenyen, a Brit Nagydíjon még dobogót sem érdemes várni tőlük.
A wokingi csapat a riválisokkal ellentétben az alapoktól új tervezésű autóval vágott neki 2013-nak, az MP4-28-ast pedig a szezonkezdet óta sem sikerült versenyképessé tenni. A rossz stratégiai döntés és az egyelőre nem eredményes fejlesztési munka miatt természetesen felmerül, hogy elviszi-e valaki a balhét, de a sportigazgató, Sam Michael azt mondja, nem készülnek kirúgásokra.
“Nagyon óvatosan kell ezt kezelni. Először is, előfordulhat, hogy nem a megfelelő embereket küldjük el, másrészt pedig azok is elkötelezett tagjai a csapatnak, akik ezzel az autóval álltak elő. Jó mérnökök és tervezők, akik korábban nagyon jó autókat készítettek, ők a legalkalmasabbak arra is, hogy a mostanit kijavítsák, és hogy legközelebb újra jó autóval álljanak elő” – mondta az ausztrál szakember a Sky Sportsnak.
 
Michael azt is leszögezte, hogy nem fogják “leírni” az idei autót és idényt, tovább dolgoznak az MP4-28-as helyrepofozásán.
“Nem hiszem, hogy bármikor is van olyan pont, amikor le lehet írni valamit – mindig is egészen az utolsó pillanatig hajtani fogunk, hogy javítsuk az autót és az eredményeinket. Ami az új alkatrészek gyártását illeti, az augusztusi nyári szünet a csapatok többsége számára természetes fordulópont lesz az idei munka lepörgetésére és a 2014-re való teljes átállásra.”