Egyetlen pontot sem sikerült még szereznie az idei szezonban a Williamsnek, ennyire rosszul soha nem kezdett bajnokságot a csapat. Pedig a következő versenyen, Silverstone-ban kerek jubileumhoz érkezik a gárda, a 600. futama következik, és ezt jó lenne méltóképpen megünnepelni.

Mivel a Williams szempontjából az évnek már nem igazán van tétje, nyugodtan megtehetné, hogy teljes erőből a jövő évi autó fejlesztésére koncentrál. Claire Williams helyettes csapatfőnök szerint azonban egyelőre szó sincs az erőforrások átcsoportosításáról, amíg tud, küzd az istálló. Annál is inkább, mert előbb pontosan meg kell érteni, hogy mi csúszott félre az idei autó tervezésénél.

“Gondoskodnunk kell róla, hogy a télen elkövetett hibák ne ismétlődhessenek meg, és jövőre a helyünkön legyünk” – jelentette ki Williams. “Elfogadhatatlan lenne az idei szereplés megismétlése, de az is elfogadhatatlan, hogy továbbra is ilyen gyengén szerepeljünk. Szóval párhuzamosen kell dolgoznunk.”

Noha a bevételeket a világbajnoki helyezés alapján osztják szét a csapatok között, Williams nem aggódik a cég anyagi helyzete miatt. “Nagyon tisztességes költségvetésünk van erre az évre. Persze, a következő év drágább lesz, de nagyon jó kereskedelmi csapatunk van, amely zseniális munkát végez. Már most túl vagyunk néhány nagyon ígéretes tárgyaláson.”