Nem semmi, mekkorát koppant az idén az a McLaren, amelynek a tavalyi év végén szinte verhetetlen autója volt. A világbajnoki cím már rég elúszott, és nagyon úgy tűnik, hogy még egy futamgyőzelem sem jön össze: Sergio Perez szerint legalábbis egy kisebbfajta csoda sem lenne elegendő ahhoz, hogy a wokingiak a közeljövőben utolérjék az élmezőnyt.

“Nincs semmi, ami megmenthetne minket. Az eső és a csoda sem segíthet” – mondta Perez, amikor a silverstone-i esélyekről kérdezték. “Ez az első idényem egy nagycsapatnál, és mit mondjak, nem ilyen évről álmodtam. Tavaly, ugyanekkor már több pontom volt a Saubernél.”

“Az autónak annyi baja van, annyira le vagyunk maradva, hogy szinte nem is tudunk egyes problémákra koncentrálni. Jelen pillanatban még dobogós helyezésről sem álmodozhatunk.”

Perez – talán utoljára – ismét visszautalt a Monacóban történtekre, amikor ütközött Kimi Räikkönennel. “Nem azért vagyok a Forma-1-ben, hogy ne kritizáljanak, de azért sem, hogy mindenki elégedett legyen velem. Az a dolgom, hogy a csapatomért harcoljak, és ha ez kritikát szül, akkor nem foglalkozom vele.”