Bár három dobogós helyezésével Lewis Hamiltonnak 20-szal több pontja van Nico Rosbergnél (77:57), a német pilóta azonban egy futamgyőzelmet és három pole-t tud felmutatni, míg új csapattársa még nem nyert és időmérőn is csak egyszer volt első.
Hamilton nem is titkolja, hogy egyelőre nem találja a helyét a Mercedesnél, de a motorsportfőnök, Toto Wolff azt mondja, nem féltik őt.
“Nem hiszem, hogy ne bíznánk benne. Szerintem látunk még nagy futamokat Lewistól, kétségem sincs efelől. Talán csak meglepte Nico tempója. Nico bizonyította, hogy milyen gyors, ez Lewist is meglepetésként érhette, de nem hiszem, hogy ez komoly gond” – mondta a BBC-nek.  
“Kanadában láthattuk, hogy ő is erős, jó úton volt a pole felé, mielőtt az utolsó, legvizesebb szektorban elfékezte magát.”
Bár egyesek szerint a Mercedesnél élvezett jóval nagyobb szabadság hátrányosan befolyásolja Hamilton teljesítményét, Wolff egyáltalán nem osztja ezt a nézetet.
“Persze, más itt, mint a McLarennél. Igyekszünk szabadságot biztosítani neki, de nem hiszem, hogy emiatt nem felel meg a saját elvárásainak, a mieinknek pedig amúgy is megfelelt eddig. Nicónak nagyon erős sorozata volt, megmutatta, hogy igazi élversenyző, számunkra pedig ez a legjobb.”
“Nem hiszem, hogy azt mondhatnánk, ilyen vagy olyan konkrét ok miatt szenved Hamilton. Eléggé a szezon elején járunk még, ő most kezd egy új csapatnál, Nico pedig már itt van évek óta.”