A Red Bull és Sebatian Vettel a szezon első harmadában egész szép előnyt épített ki mindkét bajnokságban: a csapat 56 ponttal áll a Ferrari előtt, míg a címvédő pilóta 36 egységgel előzi meg a legközelebbi üldözőt, Fernando Alonsót.
Vettel ellentmondást nem tűrő kanadai győzelme után úgy tűnhet, hogy a Red Bull sínen van a zsinórban negyedik dupla címvédés felé, de az alakulat vezetői nagyon óvatosan beszélnek. A főtervező Adrian Newey szerint nem fognak lazán végigmenetelni az éven:
“Nem lenne rossz, de csak hét versenyen vagyunk túl, hosszú még az idény! Tavaly jellemzően ide-oda lendült az inga az élcsapatok között, és tavaly ilyenkor Fernando Alonsónak komoly előnye volt a bajnokságban. Sok eltérő pálya következik, szóval nem szeretnék jósolgatni.”
A csapatfőnök, Christian Horner is így áll hozzá, a bajnoki címekre egyelőre nem is akar gondolni, azt mondja, most még az egyes lépésekre kell összpontosítani.
“Csakis az egyes versenyekre koncentrálunk, arra hogy minden egyes hétvégén kihozzuk a maximumot magunkból, a csapatból és a pilótákból is. Bár a pontok nem mutatnak rosszul, Kanadában Fernandónak megint erős versenye volt, szóval nem szabad elbízni magunkat. Az előny nagyon gyorsan elkophat, tehát arra összpontosítunk, hogy minden futamon a legtöbbet hozzuk ki a csomagból.”
Horner bízik benne, hogy ez a Brit Nagydíjon is menni fog.   
“Azt hiszem, nagyon szépen dolgoztunk (az autóval) legutóbb, ahogy korábban Bahreinben és Malajziában is. A beállításokat illetően sikerült egy kicsit előrébb lépnünk, és remélhetőleg tovább tudjuk ezt vinni a sivlerstone-i hétvégére is. Malajziában is nagyon gyors kanyarok vannak, és ott erősek voltunk. Úgy gondolom, sikerült azonosítanunk néhány Barcelonában tapasztalt problémát, így remélhetőleg a következő versenyekre tovább tudjuk vinni a mostani formát.”